Idővonal: Odüsszeusz és az alvilág istennője
Idővonal: Odüsszeusz és az alvilág istennője

Idővonal: Odüsszeusz és az alvilág istennője

Idővonal: Odüsszeusz és az alvilág istennője
Odüsszeusz húsz évig volt távol Ithakától. Az első tíz évet a trójai háborúban töltötte, a második tíz...

143

„Odüsszeusz és az alvilág istennője” című idővonalból megtudhatod, hogy ezt a műsort mikor, melyik TV csatorna mutatta be az elmúlt években

Odüsszeusz húsz évig volt távol Ithakától. Az első tíz évet a trójai háborúban töltötte, a második tíz évben pedig azért küzdött, hogy hazajusson családjához. Számtalan nehézséggel és túlvilági lénnyel kellett megküzdenie útja során. E kalandfilmben szemünk előtt elevenedik meg az Odüsszeia "elveszett fejezete", melyet írója, Homérosz túl borzalmasnak talált ahhoz, hogy elmesélje.

Rejtélyes erők vérszomjas támadása után Odüsszeusz és társai a Ködök szigetére vetődnek, amelyet nevéhez híven vastag köd borít. A hős utasítja embereit, hogy keressenek élelmet és szállást, ám a kihalt szigeten csak csontvázakat találnak, némelyik még egészen friss. Az éhhalál szélén találkoznak az alvilág istennőjével, Perszephonéval, aki valóságos bacchanáliával fogadja őket. Az átdorbézolt éj után azonban Odüsszeusz arra eszmél, hogy foglyokká váltak, és egy csapat vérszomjas, szárnyas szörnyeteg őrzi őket.